جبران عقب ماندگی از برنامه ی آزمون های آزمایشی

چگونه به رقبای کنکوری قوی تر برسیم ؟
چگونه عقب ماندگی از برنامه آزمون ها را جبران کنیم؟
تمامی آزمون های آزمایشی از ابتدای سال یک برنامه مشخص و از پیش تعیین شده به کلیه داوطلبان ارائه می دهند که این برنامه برای همه مشترک می باشد و به هیچ وجه برنامه شخصی به کسی ارائه نمی شود . در نتیجه عده ای از داوطلبان ممکن است از برنامه آزمون جا بمانند یا دیرتر از بقیه در آزمونها ثبت نام کنند.
در این صورت در سوالات متداول کنکور را از ما میپرسند : اگر از الان ثبت نام کنیم و شروع کنیم موفق میشویم یا نه ؟ از الان چجوری به برنامه آزمون برسیم ؟
در این مقاله قصد داریم به این سوالات پاسخ دهیم
تقسیم بندی عقب ماندگی داوطلبان
همانگونه که در بالا ذکر شد این داوطلبان به دو دسته تقسیم میشوند :
1) داوطلبانی که به تازگی در آزمون ها ثبت نام کرده اند.
2) داوطلبانی که در آزمون بودند و از بخشی از برنامه جا ماندند.
داوطلبانی که در دسته اول قرار دارند باید بودجه بندی آزمونهای قبل را به صورت فشرده تر مطالعه و مرور کنند و سوالات آزمون های آزمایشی قبل را از خودشان امتحان بگیرند.در نتیجه نباید استرسی داشته باشند چون آزمونها در دی ماه و دوران عید ، برنامه مرور و جمع بندی دارند و به راحتی میتوانند خودشان را به برنامه آزمون برسانند.
اما داوطلبانی که در دسته دوم قرار دارند اکثراً به علت بازیگوشی و اهمال کاری و دست دست کردن از برنامه آزمون جا ماندند که این داوطلبان مشکلات بیشتری نسبت به داوطلبان دسته اول دارند. حال میخواهیم تعدادی از این مشکلات را با هم بررسی کنیم :
1-ترس از آزمون آزمایشی :
این داوطلبان ترس بیشتری از آزمون های آینده دارند و مدام نگران عقب افتادگی های برنامه های قبل هستند که در این صورت از شدت ترس یا در آزمون ها شرکت نمیکنند یا برای شرکت در آزمون ها دنبال یک نقطه عطف هستند مثل آزمونهای جمع بندی دی ماه (از دی میرم آزمون!)
توصیه ما به این افراد این است که حتی اگر به 20% از برنامه آزمون هم رسیده باشند باید سر جلسه حاضر شوند تا خیال خودشان بابت این 20% راحت شود.
2-سنگ بزرگ برداشتن (عدم تناسب برنامه و ساعت مطالعه با توانایی فعلی فرد) :
این افراد اکثراً برای جبران عقب افتادگی ها و رسیدن به برنامه آزمون ها ساعت مطالعه های نجومی را برای خود در نظر می گیرند . در صورتی که ماه های قبل حتی یک بار هم به این ساعت مطالعه و حتی خیلی کمتر از این مقدار هم نرسیده اند. در نتیجه وقتی فرد به این ساعت مطالعه نمیرسد ، بی انگیزه شده و کاملاً بیخیال می شود در صورتیکه اگر یک برنامه معقول میریخت ، حداقل 50% از بودجه آزمون را عالی تمام میکرد.
برای برنامه ریزی اصولی حتما به مطلب برنامه ریزی کنکور به روش رتبه های برتر مراجعه کنید.
3-فکر زیاد به گذشته یا آینده :
این افراد مدام حسرت گذشته را میخورند (اگر از تیر شروع میکردم الان ….) و یا از فکر به آینده به شدت مضطرب میشوند (اگه قبول نشم چی …) و زمان حال را فراموش میکنند. در صورتیکه اگر فرد در زمان حال زندگی کند از همان یک ساعت مطالعه خود هم انگیزه میگیرد و سعی میکند بیشتر و بیشتر بخواند و باید با خود بگوید : امروز این مقدار را خواندم در صورتیکه میتوانستم مثل دیروز هیچ کاری نکنم.
توجه کنید که عملکرد مثبت شما از مطالب انگیزشی کنکور دیگر بیشتر به شما انرژی می دهد.
4-شخصی سازی نکردن برنامه آزمون :
گاهی اوقات ممکن است بخشی از برنامه آزمون به برنامه های قبلی مرتبط باشد ، این افراد چون میخواهند به 100% برنامه این آزمون برسند و بالاترین تراز را کسب کنند ، این موضوع را در نظر نمی گیرند که در ابتدا پیش نیاز آن مبحث باید مطالعه شود سپس خود فصل را مطالعه میکنیم. برنامه ریزی و مشاور خصوصی کنکور میتواند مساله بی برنامگی و چند برنامگی را حل کند و باید افزایش کیفیت مطالعه شما شود .
به عنوان مثال برنامه آزمون در درس فیزیک روی مبحث دینامیک میباشد اما فرد مورد نظر هنوز سینماتیک را هم که پیشنیاز دینامیک میباشد را مطالعه نکرده است.
نتیجه گیری
به عنوان کلام پایانی باید بدانیم این که از چه زمانی استارت زدیم خیلی موضوع مهمی نیست بلکه مهم این است که از همان زمان که شروع کردیم خوب پیش برویم ، همیشه و هر روز بخوانیم.
صبر داشته باشیم. هیچ موفقیتی یک شبه به دست نمی آید. به خصوص ضعف در دروس تحلیلی مثل ریاضی و فیزیک زود برطرف نمیشود و نیاز به تست زنی و تمرین پوششی زیادی دارند تا ما به آنها مسلط شویم.
دیدگاهتان را بنویسید